5651 loglama cihazı

5651 sayılı kanun nedir?

internet ortamındaki içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülük ve sorumlulukları ile internet ortamında işlenen belirli suçlarla içerik, yer ve erişim sağlayıcıları üzerinden mücadeleye ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.

Loglama Cihazı Nedir?

Loglama internet vb. ağlarda istek yapan cihaz ile istek yapılan cihazın arasındaki trafik bilgilerinin kayıt altına alınmasıdır. Loglama iletişim sağlayan tüm elektronik cihazlar için önemli olduğu gibi güvenlik açısında da siber olayların tespiti için zorunludur. … Siz internete çıkarken bu IP adresiyle bağlanırsınız.

Loglamak ne demek?

Loglama ise log kayıtları aracılığı ile dijital hareketlerin saklanması işlemine denir. Log tutma anlamına da gelmektedir. … Log kayıtları iletişim sağlayan tüm elektronik cihazlar için önemli, güvenlik açısından da siber olayların tespiti için zorunlu kılınmıştır.

Yasal Loglama nedir?

Loglama; bir sistemin davranışlarını kayıt altına alan kontrol sistemdir. 5651 sayılı yasaya göre loglama, internet erişimi sağlayan işletmelerin/kurumların sundukları hizmeti kullanan kişilerin hareketlerini kaydedebilen bir sistemdir. Bu durum, 5651 sayılı yasa ile birlikte zorunlu hale getirilmiştir.

5651 sayılı kanun maddesi kimleri kapsamaktadır?

5651 sayılı kanun internet ortamından yayın yapanları kapsamaktadır. Özellikle kurumların yaptığı yayımları kapsayan bu kanun otel, üniversite, alışveriş merkezleri, kafeler, fabrikalar, KOBİ'ler gibi interneti toplu bir şekilde kullanıma açan kurumları kapsamaktadır.

5651 sayılı kanunu kimler talep edebilir?

Kanun, özel hayatın gizliliği konusunda da düzenlemeler getirmiş, internet üzerinden yayılan bir içerik nedeniyle haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişiler, içeriğin yayından kaldırılmasını talep edebilir ve cevap hakkı kullanabilir hale gelmiştir. 5651 Sayılı Kanun'da belirtilen katalog suçlara ilişkin …

Log kayıtları ne kadar süre saklanır?

5651 Sayılı Kanun ‌Log (Kayıt) Tutma Süresi Resmi Gazete'de yayınlanan kanun uyarınca kurumların ve işletmelerin yapılan işlemleri kayıt altında tutma süreleri 1 yıl olarak belirtilmiştir. Tutulan bu kayıt dosyaları son bir yılı kapsayacak şekilde ve günlük olarak saklanacaktır.

About the Author

You may also like these